Recept: Paradajz čorba by Mira Vujić

 Paradajz čorba, recept


Moja mama je pravila ovako:

Na 2 kašike ulja  dodati
dva/tri čena sitno iseckanog belog luka. 
Pržiti veoma kratko i dodati zatim
1 kašiku brašna, dodati
1/2 litre kuvanog paradajza i
1 lutru vode pa prokuvati.
U to dodati malo soli, sasvim malo šecera i rezanaca / flekice za supu.
Posle desetak minuta kuvanja, čorba je gotova.

WEB notes: Kako prelomiti post?

Prelom posta je vidljiv na prvoj stranici i njime omogućavate čitaocima da ne skroluju stranicu do besvesti, već da  vide početak posta (deo čiju duđinu sami određujete) i eventualno sliku.
Time dobijate na prostoru, preglednosti  i omogućavate da više poslednjih postova, bude prikazano na glavnoj stranici.

WEB notes: Kako dodati sliku u post?

 Kako dodati sliku u post?

   U ovom postu ću opisati kako da dodate fotografiju (sliku) u vaš post.

Slika čini da vaš blog izgleda zanimljivo i atraktivno i doprinosi da zadržite čitaoce budnim. Slika govori umesto hiljadu reči, pojačava utisak koji će imati čitaoci.

Privlači pažnju. Olakašava deljenje na društvenim mrežama i pretragu u pretraživačima ...


Recept: Super jednostavan kolač by Mira Vujić

Recept: Super jednostavan kolač    
   Teta Miri Vujić želimo od sveg srca brz oporavak od operacije katarakte i čekamo da nastavi još veselija da se druži sa nama i da nam pomogne da sačuvamo "starinske", jednostavne i predivne recepte. 

Ovaj kolač je zahvalan jer je osnova jednostavna, a sa raznim dodavanjem raznih đakonija, dobijate raznovrsne kolače.


Ruski jezik: Ilustrovani rečnik ruskog jezika (besplatna knjiga) | Illustrated Russian Dictionary (free e-book)

Ilustrovani rečnik vam može pomoći da zapamtite pojmove iz ruskog jezika, vezane za svakodnevicu i okruženje ( u domu, u kuhinji, u restoranu, u parku, u školi, na moru, odeća, delovi tela, glagoli...) . Svaka reč (pojam) je upotpunjen zanimljivom ilustracijom. Reči su akcentovane. 
Prethodno bi trebali da se upoznate sa pravilima čitanja i izgovora.


Pogledajte prethodne tekstove o pravilima čitanja: 


Guest Post: Chicken southern fried home-style on the cook a la Sukant Chandan

"Health (soul and spiritual well being), good healthy eating, exercise and happiness is what Liberation is, no? "
Sukant Chandan

I am proud to have Sukant Chandan guest recipe on my blog today.
He is one of people who inspired me.
Sukant is one  who commit to something bigger than themselves and who give more to the world than they take. 
He is one  who dare to dream and have the grit and determination to see those dreams through, regardless of the many hard days along the way.

Thank you Sukant Chandan.
Tatjana


                       Chicken southern fried home-style on the cook 
a la Sukant Chandan

Kuvarice, tradicionalni vez

Kuvarice, tradicionalni vez Srbija
  
   Dozidnica (kuvarica) se, bez obzira na ornament i natpis, uklapala u tadašnji kuhinjski enterijer, štiteći i ukrašavajući zid. Istovremeno, ona je „vršila“ određenu prosvetiteljsku ulogu u porodici.

Žanr-scene i njihovo prenošenje na papirne šablone kreirali su „majstori“ iz današnje Holandije, Nemačke i Austrije, oslikavajući idiličan život iz svog okruženja

WEB notes: Kako kopirati tekst iz Word-a u post na blogu

Kako kopirati tekst is Word-a u post na blogu   Pitanje: 
  Zašto mi se promeni font i raspored ili poravnanje u tekstu kada ga kopiram iz Word-a na moj blog (tj. post) ?
Odgovor: 
Zato što ga formatirate u Word-u, a ne direktno u  postu.
Sugestija: pišite tekst u Wordu jednostavno,  bez ikakvih formatiranja (boldovanja, podvlačenja, bojenja i sl.). Tekst oblikujte direktno u postu (na blogu).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...