Recept: Musaka od tikvica sa mesom


by Mira Vujić

Nadev:
2 glavice crnog luka sitno iseckati, propržiti na malo ulja, dodati
300 grama mlevenog mesa, proprziti, dodati
so, biber seckanu mirođiju i seckani peršunov list - sve po ukusu.

Recept: Ćuspajz od tikvica


by Mira Vujić

Ovo jednostavno i lagano jelo često se pravi od proleća do jeseni, dok tikvice "nezamatore"
3 kom. tikvica se očiste, izrendaju na krupnije, posole i poprskaju sirćetom pa tako ostave da puste sok oko 1 sat.

Linkovi za učenje RUSKOG JEZIKA - besplatno

Tatjana Dimitrijevic & Ladies Community: Linkovi za ucenje RUSKOG JEZIKA - besplatno / Rus...: Poslednja izmena [dodati novi linkovi 17. septembra 2013.]

25. Ruske narodne poslovice
http://www.prosv.ru/ebooks/lib/2_Poslovici/index.html

26. FONETIKA RUSKOG JEZIKA sa vežbama.
Odličan način i pravila i primeri izgovora  - možete slušati i pročitati i zapisati reči.
Sajt je na Ruskom jeziku, ali vam to upošte neće biti prepreka da slušate i naučte pravila izgovora i čitanja!
 http://is.muni.cz/do/ped/kat/KRus/fonetika/index.html

27.  Slušajte i čitajte dijaloge na Ruskom jeziku.
Dijalozi i nepoznate reči se nalaze zapisani u .PDF dokumentu koji možete skinuti i štampati. Veoma dobro za učenje melodike ruskog jezika. Devojka objačnjava takodje na ruskom jeziku.
http://russianpodcast.eu/podcasts.html

Recept: CRVENI SOS (sos od paradajza) by Mira Vujić

by Mira Vujić

Recept: Rinflajs

by Mira Vujić
Kada ste supu skuvali i procedili, izvadite kuvano meso, krompir, zelen i celer pa lepo slozite na tanjir (lepse nego sto sam ja nabrzinu stavila da bih fotografisala) pa bogato servirajte u plitak tanjir.

Sluzite toplo uz sos!
PRIJATNO

Recept: Beli sos od mirodjije, belog luka, rena, kiselih krastavcica by Mira Vujuc

Beli sos se moze praviti od mirodjije, belog luka, rena, kiselih krastavcica...

Osnova za beli sos je uvek ista, za 4 osobe potrebno vam je
- 5 kasika brasna,
- ulja toliko da moze lepo da se brasno proprzi (oko jedna manja soljica za crnu kafu) pazeci da ne zagori,
- oko 1/2 l vode kojom obazrivo nalivajte proprzeno brasno da dobije lepu gustinu i na tihoj vatri kuvajte dok se nezgusne!!!
- so
- sirce

Recept: Kako sačuvati mirođiju za zimske dane by Mira Vijuć


By Mira Vijuć
Mirođiju za zimu možete ostaviti na više načina.

Sipate vodu u posudice za led, u svaku stavite mirođe koliko moze da stane, zamrznete, izvadite kockice, stavite u kese i koristite tokom zime.

Možete da osušite mirodjiju i tako je u papirnoj kesi drzite u ostavu i koristite preko zime (ili u staklene tegle sa malo otvorenim poklopcem).

Ja nabavim lepu i zdravu mirodjiju (od moje prije) pa pošto znam odakle je ne perem je.
Sitno iseckam i pomesam sa dosta soli (vidi se na slici). Sabijem u teglice, zatvorim i ostavim u špajzu. Preko zime je koriytim u pripremi raznih jela, pazeći koliko jelo da dosolim!!

Ruski jezik - pesma : Ехали цыгане, Народная



Ехали цыгане, цыгане с ярмарки да домой
И остановилися под яблонькой густой.
Эх, загулял, загулял, загулял
Парнишка молодой, молодой,
В красной рубашоночке хорошенькой такой.

Recept: CUSPAJZ (varivo) OD SARGAREPE

Recept: CUSPAJZ (varivo) OD SARGAREPE
by Mira Vijuc
Ovo jelo ce se svideti onima koji vole malo slatkasti ukus jela, a mi smo to nasledili iz mađarske kuhinje.
Potrebno je:
malo soli, bibera, ulja, veca glavica crnog luka, brasna i 1 kilogram sargarepe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...