Recept: Pudarski paprikas ili paradajz paprikas ili Becar paprikas

By Mira Vujic 
Becar paprikas

Ovaj starinski recept je od moje rodjake iz Sakula, te se tako zove. Moja mama je na isti nacin pravila ali ga je zvala Paradajz paprikas, dok je moja svekrva, inace Sremica, dodavala zelenu paprika i zvala ga Becar paprikas.

Po novijim receptima se dodaju i jaja na kraju, kada je paprikas gotov, da se mali zacini, a moze i jedna varjaca brasna i jedna kasicica aleve paprike.
Soli po ukusu i malo secera (izmedju tri prsta) da "ubije" kiselinu!
Recept, Becar paprikas

Za ovo jelo su vam potrebne:
- 2 vece glavice crnog luka
- 2 kg zrelog paradajza
- 2 zelene paprike [ja stavim 4]
- 3 jajeta
- kasicica aleve paprike[ moze, a ne mora]
- kasika brasna [moze,a ne mora]
- malo secera
- soli po ukusu
- mast ili ulje
- 1 krompir [moze, a ne mora]
Recept, Becar paprikas

Priprema:
Crni luk ocistiti, oprati i iseckati na kockice pa u masnoci / ulju  prziti na tihoj vatri dok ne postane "staklasto" providan.
Recept, Becar paprikas

Zelenu papriku oprati, iseckati na kockice pa dodati luku da se izdinsta da bi pustila svoj sok. [ Dinstati onoliko koliko zelite da parika bude mekana.]
Recept, Becar paprikas

Paradajz oprati mlakom vodom [i uklonitu mu kozicu, ako zelite. Mlaka voda pomaze da se lakse odvoji kozurica paradajiza], iseckati na kockice i dodati u serpu gde se dinsta luk i paprika.
Recept, Becar paprikas

Kada se paradajz skuvao [kozurica se ufrckala :-) ako je niste odstranili pre] posolite, dodajte secer, brasno i razbijte jaja i direktno spustite u paprikas pa na brzinu izmesajte. 

Kuvajte najduze 5 minuta!
Recept, Becar paprikas

Posebno obarite krompir [moze, a ne mora] pa sluzite uz paprikas.
PRIJATNO I UZIVAJTE

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...